marți, 23 martie 2010

Discoteca vs Club

Deunazi asteptand culoarea verde a unui semafor am auzit o melodie intr`o masina oprita langa mine care`mi parea tare cunoscuta…am ciulit urechile…supriza…melodia chiar imi era f cunoscuta…Snap-The power,o melodie “la moda” pe timpul meu adica acum exact…hmmm….da,exact acum 503,23 ani cand eram eu tanar flacau.Am zambit placut suprins si mi`am continuat drumul.Ajungand acasa am cautat melodia in calculator,i`am dat play si am cazut in butoiu` cu melancolie…asa de rau incat daca mai stateam acolo oleaca venea SMURD-ul si descarcerarea sa ma scoata.

Aflandu`ma eu asa “da`n`boulea” acolo la fund in butoiu` cu melancolie am inceput sa meditez profound…profound (stiu,nu sunt capabil da macar sa ma dau si eu elevat) si mi`am adus aminte cum era atunci si ma gandeam cu e acum si am facut o paralela intre timpurile alea si astea…un fel de incursiune metafizica in timp si spatiu cititorule….pfffuaaaa deci am avut erectie spontana la replica asta,ma uimesc pana si pe mine insumi,sunt destept da`ma dreak…dar sa revin ca nu despre asta era vorba…

Imi amintesc cu placere ca pustan adolescentin aflat la pubestate fiind,mergeam la mare cu prietenii (nu,nu eram pe invers dar asa era atunci,mergeam cu baietii sa agatam fete)si abia asteptam seara sa mergem in discoteca.Aceasta “minune” numita discoteca avea in inventar:2 pana la 4 boxe,una bucata DJ cu,casetofonul din dotare(da,ai citit bine,casetofon),o statie de aplificare,cateva becuri vopsite in 2-3 culori si cel mult o instalatie de fum care noua atunci ni se parea ceva genial,fum frateeeeeee la care nu tusesti si mai miroase si frumos.Genurile musicale difuzate incepeau cu rapp,continuau cu disco,latino,manele,etc si se terminau cu blues,se putea strange acolo toata lumea indiferent de ce gen de muzica prefera fiecare pt ca erau siguri ca in mod cert in noaptea acceea isi vor asculta si genul preferat.Dansam ca nebunii pe toate genurile de muzica,apoi la blues invitam cate o gagica la dans pe care pe urma o plimbam pe plaja in toiul noptii cu adidasii “puma” cumparati de la bulgari in mana si cu blugii “levis” de la turci sumetecati pana la genunchi iar ea,draga de ea,nimfa marilor care era ea isi lua in manute sandalutele cumparate de la second-hand si isi tragea peste picioare sfioasa rochita primita de la o matusa care lucra in Italia….si ne sarutammmmm sin e mangaiammmmm…si atat,ca atunci doar baietii voiau wild-sex…fetele visau la Fat-Misto calare pe`un cal alb care venea sa le ia sa le duca in palatul lor si sa le faca printese.

In ziua de azi…daca tata n`a furat dupa revolutie de`a rupt n`am ce cauta in club ca miros a prost…a…”club” e chestia aia super zgomotoasa cu 15 mii de boxe…15 mii de decibeli…15 mii de lumini care`ti zgaltzaie imaginea`ti proprie si pe a celor din jur iar dupa ce reusesti sa iesi de acolo pret de cateva ore buni iti fac ochii in cap ca jocurile alea cu “bar…bar…bar”….iar loc`ul dj-ului de alta dat este luat de maimutzoii si maimutzoicele cu nume pompos de DJ X…Y…Z, niste neanderthalieni moderni sau niste fete care pana nu demult prestau pe centura si acum “mai draga” presteaza la “platane”…tot niste chestii pe care tre sa le invarta…opreasca….etc.In cluburile astea smechere,unde un batz de chibrit costa cat toti banii care`i dau eu pe tigari o saptamana,se gasesc fostele fete de alta data denumite acum generic “pitzipoance”.Pitzipoanca de club este acea muiere ca`si etaleaza plasticul bagat in tzatze printr`un decolteu generos generat de`o rochie cat salariul meu pe 6 luni dar nu asta e important,important e sa fie “cool” sa aiba tzoale,tzatze cu plastic in ele,slana de pe cur data jos cu un aspirator de covoare ceva mai evoluat aceasta operatiune fiind denumita generic “liposuctie”…deci..ceva de supt.Adio plimbarile de alta data pe plaja si saruturile timizi,amu` daca ai un mertzan decapotabil o iei pe “pitzi” o urci in el si o duci cu mertzu` pe plaja unde ea,nebuna de ea,rupe tzoalele de firma dupa tine si ti`o trage rau de tot,asa ca s`o tzii minte si in seara urmatoare sa`I mai iei sampanie “Crystal” de 26 de milioane sticla ca buzele ei carnoase..pardon,umplute cu saramura de aia de`I zice colagen nu pot sa soarba alta licoare,de la Angeli de capsuni face alergie,da in cancer si buba neagra si moare ca deh,e delicata mititica si nu poate sa bea bere ca fetele de demult din sticla cu tine si nici sa se plimbe desculta prin nisip ca`I pica unghiile false…..

No cam asta ar fi in mare diferentele dintre “discoteca” si “club”..as mai abera eu putin pe tema asta dar deja am inceput sa fac clabuci la gura si daca ma vede mama asa pune mana pe tel si suna la SMURD..si cu baietii aia nu`I de gluma nene ca au clesti de aia mari si electrosocuri :D

7 comentarii:

  1. :))slana de pe cur data jos cu un aspirator de covoare..cat de tare :))..acum serios vorbind, sunt uimita de evolutia noastra ( daca o putem numi asa).. e o lume artificiala, unde important e sa "dai bine" in ochii celorlalti.. si e trist..

    RăspundețiȘtergere
  2. mnoh duduie matale din ce generatie consideri in adancul sufletului tau ca faci parte?din generatia emo? sau din generatia "tenesi dragasani","inghetata polar","bomboane Jelibon","suc la dozator"..etc?:)

    RăspundețiȘtergere
  3. nu sunt emo.. nu am avut tenisi dragasani,dar am mancat( si mananc in continuare) cu drag inghetata de la dozator, de la coltul blocului.. am prins si sucul la dozator, si gumele turbo cu abtipilde cu masini, sau cele cu aroma de cola (cat imi placeau).. si bomboanele se numesc bonibon..jeleurile sunt jelibon :p

    RăspundețiȘtergere
  4. hmm.. nu scapi tu de bobarnacu' ala :p:p

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte tare...
    Cand am dat click pe link s aiti citesc blogul sincer nu ma asteptam sa citesc astfel de lucruri...
    Dc? Poate pt ca nu imi imaginam niciodata ca poti fi atat de sincer cand vine vb de sufletul si trairile tale. Felicitarile mele pt tot ce ai asternut aici. Trebuie sa recunosc ca am citit tot cu un interes iesit din comun si m-au atins in partea sensibila cuvintele tale...
    Adevarul e ca desi n-am decat 22 de ani, uneori mi-as dori sa ma fi nascut mai inainte...pe vremurile cand lumea era altfel...cand un baiat care se uita dupa tine pe strada vroia mai multe, nu doar isi imagina cum arati goala si in ce pozitie sa ti-o traga!

    RăspundețiȘtergere
  6. bine ai venit :) mnoh ce sa zic,aparentele sunt inselatoare,daca ti`a placut ce ai gasit aici mai treci din cand in cand sa ma mai citesti :)

    RăspundețiȘtergere