marți, 6 aprilie 2010

Povestea unei ierni

S`au intalnit la o sindrofie,se cunoasteau demult,erau din acelasi oras dar nu trecusera niciodata de “buna,ce faci?”…acum insa,micile lor universuri se intalnisera si toata noaptea si`au petrecut`o dansand,razand si povestindu`si cate in luna si in stele…
Inceputul iernii i`a prins tinandu`se in brate,soptindu`si secrete pe care nu credeau ca le vor spune cuiva vreodata…ea,astepta nerabdatoare seara si il astepta pe el sa vina sa adoarma in bratele lui si sa se trezeasca dimineata zambind…stia ca il imparte si totusi nu vroia sa stie nimic,din clipa in care intra pe usa era al ei,si numai al ei…respinsese din start orice gand care`i facea rau si renuntase la mentalitati si conceptii pentru ca alaturi de el se simtea atat de aproape de paradis…se abandonau unul in bratele celuilalt ore intregi,ore de desfatare si rasfat…
A inceput sa se gandeasca din ce in ce mai intens la el…schimba zeci de sms-uri si petrecea zeci de minute la telefon cu el atunci cand nu erau impreuna…cunoscutii o intrebau ce se intampla cu ea pentru ca devenise neatenta si aeriana iar ea zambind le spunea ca are o perioada putin mai solicitanta si e obosita,atata tot,nimic iesit din comun…pana cand …intr`una din zile…a realizat ce se intampla cu ea…s`a indragostit,il iubeste…iubeste barbatul pe care il imparte cu o alta femeie…o iubire interzisa pe care n`ar fi trebuit sa o traiasca,o iubire care n`ar fi trebuit sa se intample…a hotarat ca nu mai poate trai asa si a hotarat sa se opreasca,sa puna punct,sa`i dicteze inimii sa il uite…
Au trecut cateva zile de cand nu il mai vazuse,ea hotarase asta chiar daca ace de foc ii sfartecau inima…astazi insa,hotarasera sa se intalneasca undeva in oras sa ii dea micile “nimicuri” pe care el le mai avea in apartamentul in care ea locuia..s`au intalnit..inima ei batea cu putere si incerca sa`si reprime pornirea de a sari in bratele lui…au schimbat politeturi la un colt de strada,nici macar nu s`au privit in ochi…el cu mainile in buzunare privea in zapada in care ea trasa mici arce de cerc cu varful cizmei…s`au despartit plecand fiecare pe drumul lui …fiecare dintre ei s`a uitat in urma dupa ce,celalalt s`a indepartat…
Dupa o perioada in care inima ei a tanjit dupa mangaierea pe care numai el stia sa i`o ofere…s`au impacat,eu reinceput sa se vada….a incercat sa se opuna,sa nu`l iubeasca,a incercat sa`i gaseasca defecte ascunse doar pentru a nu`l iubi…s`a opus din rasputeri insa totul a fost in van…apoi,impinsa imprejurari a incercat sa caute “un colt de rai” unde sa`i spuna ca il iubeste dar…ca vrea sa puna definitiv capar relatiei lor,a incercat sa`l faca sa inteleaga ca nu au nici un viitor impreuna…a gasit “coltisorul de rai” in apartamentul in care petrecusera atat de multe clipe fericite impreuna..si`a descarcat sufletul in fata lui…in dimineata urmatoare el a plecat…fara sa se uite inapoi…fara sa spuna un cuvant…

18 comentarii:

  1. Vesnicul triunghi... Niciodata nu se termina cu bine. Nu are cum si nici de ce... Stii asta, toti stim. Mereu pentru doi amanti coltul de rai e un apartament sau o camera de hotel. Deci.... vax colt de rai, mai degraba iadul iubirilor, libertatea amorurilor ascunse, a sexului indecent. Glumesc, dar nu in totalitate... Oribil.

    RăspundețiȘtergere
  2. hmmm...o singura intrebare...daca ai trecut prin asa ceva,atunci cand a fost sa fie...te simteai ca intr`un colt de rai?atunci in momentele alea?:)

    RăspundețiȘtergere
  3. hmmmm....inca o data ratiunea a invins inima

    RăspundețiȘtergere
  4. da...uneori insa intrebarea logica ar fi: pentru cat timp?sau...va fi ultima data?

    RăspundețiȘtergere
  5. poate pt o clipa,poate pt o eternitate,cine stie?

    RăspundețiȘtergere
  6. "o ea" ai dreptate...sau poate pt alta persoana,ar putea personajele descrise in poveste,sa uite de ratiune,nu?se spune ca atunci cand te frigi cu ciorba suflii si`n iaurt dar totusi,suntem oameni,dupa ce ni se vindeca rana nu mai suntem atat de atenti;)

    RăspundețiȘtergere
  7. in mod sigur se poate uita de ratiune,pt o perioada,mai lunga sau mai scurta....intr-un final tot intervine ratiunea:)

    RăspundețiȘtergere
  8. in anumite momente poate ca ratiunea nu face tocmai bine;)dar ma rog,fiecare le stie pe ale lui:)

    RăspundețiȘtergere
  9. N-am trecut prin asa ceva, dar nu te poti simti niciodata ca-n rai cand inseli si ti-e teama ca poti fi prins, iar iubirea, ca toate cele trebuie sa aiba finalitate.... cand pornesti de la ideea clara ca nu va avea o finalitate pe care o poti hotari, este cam frustrant. Rtiunea trebuie sa primeze :) Clar! :)

    RăspundețiȘtergere
  10. daca spui asta inseamna ca n`ai iubit:) cand iubesti sincer uiti de ratiune si de orice altceva,doar el/ea conteaza:)

    RăspundețiȘtergere
  11. Pai sunt oameni care iubesc si oameni care se lasa iubiti, vad eu ca tu faci parte din prima categorie :)

    RăspundețiȘtergere
  12. dragostea neimpartasita e cel mai crud sentiment pe care cineva il poate indura...asta apropo de afirmatia cu "oameni care se lasa iubiti"...in mod cert stiai asta ;)

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu stiam asta, habar n-am ce-i aia dragoste neimpartsita; nu stiu nici ce-i aia dragoste. ;)

    RăspundețiȘtergere
  14. E trist ca uneori iubirea nu poate fi...totul. E trist ca de multe ori alegem cu capul, nu cu sufletul...pentru ca ne limitam la atat. Eu cred ca si el a iubit-o...dar n-a avut curajul sa renunte la monotonia si sigurantza zilnica pentru fericire!

    RăspundețiȘtergere
  15. kamy...eu cred ca...viata se rezuma la alegeri,care dupa o perioada mai scurta sau mai lunga se vor dovedi benefice sau nefaste pentru noi...acel "el" din poveste si`a facut propria alegere

    RăspundețiȘtergere
  16. Pot sa fiu rautacioasa??? Un barbat, respectiv o femeie casatorita, nu-si va lasa niciodata sotia/sotul pt altcineva. Deci, din start stii ca nu va dura foarte mult.
    Intr-un fel sau altul mai si alegi cui ii oferi iubirea, mai ales daca nu s-a infiripat ceva profund, daca e la inceputul relatiei.
    Oricum ar fi, in anumite situatii, nu e bine nici daca gandesti cu mintea, nici daca te lasi purtat de val de catre inima...
    Intrebare: iubesti neconditionat un an si 3 suferi sau iubesti cat vrei, unde vrei si pt "x" perioada de timp???
    Raspunsul meu: mai bine eviti decat sa tratezi

    RăspundețiȘtergere
  17. Sufletel,inimii nu`i poti dicta oricat ai incerca sa o faci,cand te pocneste dragotea nu mai vezi pe unde mergi,iti vine sa`ti strigi fericirea pe strada...in clipele alea nu rationalizezi:)

    RăspundețiȘtergere